11 листопада 2022 р. студенти кафедри арт-менеджменту та івент-технологій в рамках предмету "СММ-практика" (викладач - Ілона Сергіївна Соколовська) продовжили знайомство з культурологічними скарбами України.

Студенти відвідали відділ стародруків та раритетних видань, відділ газетної періодики у Національній бібліотеці ім. В.Вернадського на вулиці Володимирській. Це той корпус, що постраждав нещодавно від російської ракетної агресії. Тут зберігається 60 тисяч стародруків і близько 60 млн періодичних видань. Екскурсанти побачили першу друковану книгу України "Львівський Апостол" Івана Федорова, "Острозьку Біблію" 1581 року. Дізналися, що перша україномовна газета "Хлібороб" вийшла друком у 1905 році в Лубнах, але проіснувала всього 6 випусків і була закрита "за український сепаратизм". Цікаво, що у 1864 професор О.Шульгін започаткуував начебто українську газету "Київлянин", але українською вона була дуже умовно, адже фінансувалася з російської казни і підлягала жорсткій цензурі. Однак культурологічні теми, оголошення, реклама про життя киян і міста тут друкувалися.
Як і минулого разу екскурсія справила враження. Студенти пропонують усім, хто вболіває за українську просвіту, обов'язково завітати до Національної бібліотеки України))!