З 1 липня в Академії керівних кадрів культури і мистецтв активно працює приймальна комісія. Важливими для кожного абітурієнта стають творчі конкурси, де вони прагнуть проявити свій талант.

Протягом тижня творчі конкурси відбулися для абітурієнтів, які планують вступити до Академії за спеціальностями 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», 024 «Хореографія», 025 «Музичне мистецтво» (спеціалізація «Сольний спів») і 026 «Сценічне мистецтво» (спеціалізація «Акторська майстерність») освітнього ступеня «Бакалавр» денної форми навчання на основі повної загальної середньої освіти на місця за державним замовленням.
Не менше за абітурієнтів хвилюються батьки і викладачі шкіл мистецтв, які приїжджають підтримати своїх вихованців. Абітурієнтка Яна Труба, учениця дитячої школи мистецтв №9 Дарницького району м. Києва, прийшла на творчий конкурс разом зі своїм викладачем Ольгою Найчук. «Яна танцює вже 10 років, виконує народні танці. Наша школа працює над тим, щоб діти знали, якою буде їх майбутня професія, тому разом з учнями ми постійно відвідуємо відкриті лекції в Академії. Нам дуже подобається», – наголосила викладач школи Ольга Найчук.
Лариса Дюбіна з Маріуполя, мама абітурієнтки Марини Дюбіної, розповідає: «Марина виконує сучасні і народні танці, займається 13 років. Ми брали участь у конкурсі «Майбутнє країни», де познайомилися з представником кафедри хореографії НАКККіМ, що порадив нам обрати саме цей навчальний заклад. І тепер ми тут». Про свою доньку Софію Чернишову розповідає мама Олена: «Софія танцює з трьох років, цікавиться сучасними танцями, була учасницею і переможницею багатьох Всеукраїнських і міжнародних фестивалів, вигравала Гран-прі. Вирішили вступати до Академії». Олена з Софією також приїхали до Академії із Маріуполя.
Професійним балетом цікавляться на Полтавщині: з Кременчука приїхала абітурієнтка Поліна Самойдюк. «Поліна займається танцями з чотирьох років, її захоплення – класичний танець і балет», – розповідає батько Поліни Ігор Самойдюк.
З Одеси приїхала абітурієнтка Софія Голуб. «Софія відвідувала дитячу театральну школу в Одесі. Вона хоче бути професійною акторкою і серйозно готувалась до вступу», – зазначила її мама Марія Голуб. Софія розповіла, що в Одеській дитячій театральній школі викладають професійні актори і режисери – Олег Шевчук, Руслан Рудаєв і багато інших, а нещодавно вона брала участь у Всеукраїнському фестивалі «Театр PRO» і Всеукраїнському театральному конкурсі «Лимонад» у Харкові, де зайняла перше місце.
Опановувати сценічне мистецтво планує Анна Плінокос із Києва. «Анна займалась у Київському Палаці для дітей та юнацтва, брала участь у Всеукраїнських і міжнародних конкурсах. Додатково Анна має хореографічну підготовку», – розповіла її мама Світлана Смик. Ще одна талановита абітурієнтка Катерина Панасюк приїхала із Луцька з мамою Валентиною. «Про Академію нам розповіли і порадили вступати актори нашого Волинського академічного обласного українського музичного-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Катерина завжди бере участь у різноманітних заходах, їй це дуже подобається. А також вона закінчила музичну школу і грає на фортепіано», – підкреслила Валентина Панасюк.
І вже наступного тижня творчі випробування чекають бажаючих здобути освітній ступінь «Бакалавр» (денна і заочна форма навчання) за кошти фізичних або юридичних осіб. Академія запрошує творчих, активних і креативних!